Om dyrenes verden Tarm

Dyrenes verden blev overtaget november 2007 Jens Jørgensen (uddannet  ZOO dyrepasser 2005)
og skiftede så navn til Dyrenes Verden Tarm Aps.

Butikken har idag et af egnens største udvalg af eksotiske dyr som spreder sig over Krybdyr, fisk, fugle, gnavere og andre eksotiske pattedyr

ud over dyrene har vi også et bredt udvalg af tilbehør og foder til dine kæle og hobbydyr, som både sælges i butikken og via vores webshop.

Vi prøver altid at yde den bedste vejledning til vore kunder. selv om vi er en dyrehandel sælger vi ikke for en hver pris.

hvis køber ikke har den fornødne viden eller forhold parrart, takker vi nej på dyrenes vegne.

Fx er bowler NO GO her i butikken da vi mener det er imod go dyrevelfærd  at holde fx. slørhaler i små glas.

Mit liv med dyr

Jeg bliver daglig spurgt hvad min baggrund er til at skulle drive en dyrehandel og hvornår interessen for dyr opstod, så det vil jeg prøve at komme ind på her.

Jeg er opvokset på landet og har haft dyr omkring mig altid, jeg kan ikke huske andet end at jeg har haft dyr altid.

Som barn var det mest landbrugsdyr som får, heste, køer, geder, høns, duer mm.

Siden spredte interessen sig til de lidt mere Exotiske dyr. Som teenager ombyggede vi haven og stalden til diverse anlæg og voliere til alverdens dyr. Som papegøjer, vaske og næsebjørne, strudse, kænguruer, egern, præriehunde, aber  og meget mere. Jeg lavede en del opdræt som blev solgt for at kunne få råd til hobbyen. Senere fik jeg arbejde hos en stor fugle mand hvor jeg passede fugle og fik en masse viden. Så startede jeg på uddannelsen som dyrepasser. Det var dog utrolig svært at finde læreplads i en zoo, men jeg var så heldig at komme ind flere forskellige steder bla. I Ålborg zoo hvor jeg så på den måde kunne få min drømme uddannelse. Efter endt uddannelse påtog jeg mig flere job for at få oparbejdet lidt kapital så jeg kunne få råd til at starte op selvstændigt. Drømmen fra  barnsben var at få min egen zoologisk have. Er dog klar over at det er en næsten umulig opgave at løfte Idag og kræver en meget god økonomi. Drømmen lever stadig ?

Jeg lejede mig ind i kælderen hos K’s fugle og frø hvor jeg havde købt ca. 60 akvarier.

Planen var at starte en lille akvarieforretning op, K’s fugle havde landets største fuglehandel men manglede lidt en Akvarie afdeling. Jeg havde kun lige fået startet op ( 1 måned ) da kommer Kurt ned i akvarierummet og spørger om det går godt ? Jeg svarer at det syntes jeg hvor til han spørger om vi skal købe en forretning sammen ? Jeg svarer bare ja det kan vi godt 🙂 så vi hoppede i bilen og kørte til Tarm hvor vi skrev papirer på dyrehandlen og så kørte vi hjem igen.

Jeg startede så op d.1/11-2007  og her er vi så Idag.

Jeg gør god brug af al min erfaring til at hjælpe andre igang med det ønskede dyrehold. Og vejleder gerne i alt fra opsætning af Akvarie til opdræt af fugle, aber eller andre exotiske dyr.

Dyrehandlere som rent faktisk har dyr er ved at være en uddøende race.

Idag er det supermarkeder og andre store dyrehandler kæder der skyder op og kvæler de små. Samtidig med at internet butikkerne er i stor fremgang. Desværre går det ud over de små butikker som holder gang i det som det hele egentlig handler om, nemlig at kunne komme ind og få inspiration om dyrehold og få en snak om hvordan man holder det bedst dele erfaringer samt at man har et sted at kunne komme af med sit afkom